Жители от пловдивски села протестират срещу намеренията за разширяване на мраморната

...
Жители от пловдивски села протестират срещу намеренията за разширяване на мраморната
Коментари Харесай

Пловдивски села протестират срещу разширяването на мраморна кариера

Жители от пловдивски села стачкуват против желанията за разширение на мраморната кариера край Белащица. Според локалните тя и в момента е опасна за околната среда и за здравето на хората, оповестява бТВ.

През юни Регионална инспекция за опазване на околната среда мери чистотата на въздуха в центъра на Белащица. Заради дъждовното време обаче тя не е открила нищо. При друга инспекция обаче се оказва, че вятърът е вдигнал бял прашен облак чак до покрайнините на Пловдив. „ Имаше разпространяване на прахуляк отвън площадката на концесионера и по тази причина сме наложили имуществена глоба ”, допълни Марияна Кондаклиева от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив.

Единият от двамата концесионери на кариерата има намерение да усили площта за рандеман с още 50 декара за нови 25 години, което взривява търпението на локалните. Те са събрали и подписи.

От фирмата-концесионер изпратиха документално мнение, в което изясняват, че рекултивацията на издълбаните към този момент скатове е невъзможна, без изкопаването на нови 50 декара от находището.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР